Haberler

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ''Yılın Basın Fotoğrafları'' Yarışmasının Sonuçlarını Açıkladı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 36 yıldır aralıksız olarak düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının sonuçları açıklandı.

 

Haber Fotoğrafı Üçüncüsü

Süreyya Mümtaz Kurt / İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Ege’de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem 117 kişinin ölümüne binlerce insanın da yaralanmasına neden oldu. İzmir’de Doğanlar depremden 65 saat sonra enkaz altından mucizevi bir şekilde yaralı olarak kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek, umudun simgesi oldu.

 

Çevre ve Doğa Fotoğrafı Üçüncüsü

Metin Yoksu / Freelance

Ilısu Barajı'nda tam kapasite su dolumunun ardından su kotunun kontrollü indirilmesi milyonlarca balığın ölümüne neden oldu. Özellikle Batman ile Diyarbakır sınırında yer alan Bismil Ağılköy'de balık ölümleri yaşandı.

Spor Toto Spor Fotoğrafı İkincisi

Murat Akbaş / Fanatik Gazetesi

Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde gol ararken ağlara takılan Ozan Tufan

Pandemi Fotoğrafı Üçüncüsü

Mert Gökhan Koç / Hürriyet Gazetesi

COVID-19 pandemisi Türkiye'yi de derinden etkiledi. Ülkedeki tüm camiler salgının yayılmasını önlemek amacıyla 2 ay boyunca ibadete kapatıldı. 29 Mayıs 2020'de yeniden ibadete açılan camiler cuma namazının bir gün öncesinde temizlenirken, Ankara'daki Kocatepe Camisi de dezenfekte edildi. 

TFMD Özel Ödülü

Ünal Çam / Milliyet Gazetesi

İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü kutlamalarında vatandaşlar Ayasofya Cami’nde havai fişek gösterilerini izledi.

Pandemi Fotoğraf Seri İkincisi

Can Erok / DHA

COVID-19 pandemisi tüm dünyayı derinden etkiledi. Hastanelerin yoğun bakımları tam kapasite çalışırken salgın binlerce insanın ölümüne neden oldu. Normal akışından çıkan hayat, insanları evlerine hapsetti. Korona virüs bulguları taşıyan hastaları hastaneye ulaştıran 112 acil sağlık hizmetleri personelinin yoğun tempoda çalıştı. Sokağa çıkma yasakları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de salgının yayılmasını önlemek için uygulandı.

Yılın Basın Fotoğrafı

Uğur Yıldırım / Sabah Gazetesi

Ermenistan Karabağ’daki ateşkese rağmen Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti Gence’yi hedef aldı. Füze saldırısına evde uykularında yakalanan 10 sivil hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Füzenin vurduğu binanın enkazında umutla kurtarma çalışmalarını izleyen Fize Sadıkova, ablası Nurçin Aliyev’in ölüm haberini aldığı anda acıyla feryat etti.

Diğer kategori ve fotoğraflar için https://www.tfmd.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kültür, etkinlikler, fotoğraf yarışması, fotoğraf

Yazdır