Haberler

Sony, Yüksek Kaliteli ve İstikrarlı Ses Kaydı Sunan Yeni Kablosuz Mikrofonları ile Ürün Gamını Genişletiyor

Sony, iki yeni mikrofonu ile ürün gamını genişleterek, Çoklu Arayüz Yuvası uyumlu ECM-W2BT kablosuz mikrofon ile beraber ECM-LV1 kompakt stereo yaka mikrofonunu piyasaya sunuyor.

Özellikle ECM-W2BT kablosuz mikrofon, ECM-LV1 stereo yaka mikrofonuyla ve Sony’nin dijital uyumluluğa sahip fotoğraf makinelerinden biriyle eşleştirildiğinde istikrarlı ses kaydı imkânı sağlıyor. Bu yenilik, çok çeşitli ortamlarda temiz, güvenilir ses kaydı elde etmek isteyen video içerik üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek ideal çözümler ortaya koyuyor.

Her yönden net ses kalitesi için baştan sona yeniden tasarlanan ECM-W2BT kablosuz mikrofon, alıcıyı, Çoklu Arayüz Yuvası üzerinden dijital ses arabirimini destekleyen bir fotoğraf makinesine bağlayarak düşük gürültülü dijital ses kaydı yapabilmeyi sağlıyor. Bu sayede pek çok kablosuz etkinliğin olduğu kalabalık ortamlarda bile mikrofon ve alıcı arasındaki kablosuz bağlantının istikrarını artırarak ses kaydı esnekliğine imkân tanıyor.

İyi görüş olan yerlerde 200m’ye kadar iletişim sağlanırken, aynı zamanda ses kaydının esnekliğini kayda değer ölçüde artırıyor. Yeni eklenen Qualcomm® aptX™ Düşük Gecikmeli codec ise hem yüksek kalitede ses kaydı hem de düşük gecikme sunuyor.

ECM-W2BT Kablosuz Mikrofonun Ses Yakalama Fonksiyonları Sayesinde En Üst Seviyede Yaratıcı Özgürlük Alanı 

Üç ses alım modu -MIC modu, MIX modu ve yeni RCVR modu- kullanıcıya, kendi tercihi doğrultusunda ister arzu edilen sesi ister ortam sesini kaydetme olanağı veriyor. MIC modunun yalnızca mikrofon vericisinden gelen sesi almasıyla, yalnızca nesneden gelen ses yakalanmış oluyor.

RCVR modu yalnızca alıcıdaki dahili mikrofondan ses alırken kullanıcının kendi sesini kaydedebilmesini olanaklaştırıyor. MIX modu ise karşı taraftaki nesnenin ve kullanıcının sesi kaydedilmek istendiğinde işlevsel bir çözüm oluşturuyor. ECM-W2BT mikrofon, stereo ses alımını sağlayacak şekilde stereo ses çıkışını ve 3,5mm harici bir stereo mini jak bağlantısını destekliyor; böylece, konuşan kişinin kıyafetine kolaylıkla takılabilen ve dikkat çekmeyen ECM-LV1 kompakt stereo yaka mikrofonu gibi bir stereo destekli yaka mikrofonuyla birlikte, daha gerçekçi ses kayıtları elde etmek için kullanılabiliyor. Alıcı üzerinde 3,5mm’lik bir ses çıkışı bulunduğundan ECM-W2BT, Çoklu Arayüz Yuvası bulunmayan fotoğraf makinesi modelleriyle de kullanılabiliyor.

Dış Ortamlarda Kayıt Yaparken Ekstra Avantaj Sağlayan Rüzgâr Siperi

 Zorlayıcı kayıt koşullarında kullanılabilecek bir ses telafi fonksiyonuna sahip ECM-W2BT, kullanıcının ses kaynağının ses yüksekliğine bağlı olarak üç telafi seçeneği sunarken, aşırı yüksek sesleri daha düşük bir ses seviyesinde, düşük sesleri ise yükselterek kaydedebiliyor. ECM-W2BT ile birlikte bir de rüzgâr gürültüsünü azaltmak üzere özellikle dış ortamda kayıt yaparken faydalı olan bir rüzgâr siperi veriliyor. Daha uzun kayıtlar yapmak gerektiğinde fotoğraf makinesinin Çoklu Arayüz Yuvası üzerinden güç sağlamaya olanak veren pil desteği fonksiyonu, kullanıcının alıcıyla 9 saate kadar kayıt yapabilmesini sağlar. Kayıt durumunun kolaylıkla takip edilebilmesi için ECM-W2BT üzerinde, kullanıcıyı mikrofon ve alıcı arasındaki iletişimin durumu hakkında bilgilendiren bir LINK (Bağlantı) lambası ve kalan pil ömrünü kolayca kontrol edebilmek için bir POWER (Güç) lambası yer alıyor.

Bunun yanı sıra, ECM-W2BT ile birlikte, çoklu arayüz ayağı kapağı için bir konnektör korumalı taşıyıcı veriliyor; bu taşıyıcı, alıcı ve mikrofonu tek parça olarak taşımak için kullanılabileceği gibi aynı zamanda röportajlar ya da diğer hareketsiz kayıtlar esnasında mikrofonu sabit bir şekilde konumlandırmak için mikrofon standı işlevi görüyor.  

Yüksek Kalitede Ses Yakalama Yeteneği 

 ECM-LV1 kompakt stereo yaka mikrofonu, kolay taşınan ve çekim esnasında rahatlık sağlayan kompakt tasarımıyla yüksek kalitede ses yakalama yeteneği sunuyor. ECM-LV1 ile birlikte, gürültü azaltma kapasitesini yükseltmek üzere bir rüzgâr siperi veriliyor ve 360 derece dönebilen klips yatay şekilde örneğin bir kravata ya da dikey şekilde bir cebe, mikrofon açısı değişmeden takılabiliyor. Üstelik ECM-LV1, mikrofon konnektöründen gelen güçle çalışıyor.

 ECM-W2BT kablosuz mikrofon ve ECM-LV1 kompakt stereo yaka mikrofonu Nisan 2021’de raflarda yerini alacak. Bu mikrofonlar, pek çok Sony yetkili satıcısında satışa sunulacak.

Yazdır