Haberler

“Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği”ni Fotoğraflarla Gözler Önüne Sermek İçin Hemen PhotoCup'ın Yeni Yarışmasına Katılın

 Fotoğraf yarışmalarını dünyada ilk kez kupa formatında düzenleyen PhotoCup’ın yeni kupasına dileyen herkes, kendi çektiği fotoğrafları photocup.com  internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından yükleyerek 21 Mart Pazar gününe kadar katılabiliyor. 

Fotoğraf yarışmalarını bugüne kadar görülmemiş bir formatta düzenleyen PhotoCup, “Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği” temalı yeni kupasıyla küresel iklim krizine ve yarattığı sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Karbondioksit gibi ısıyı tutan gazların atmosferde artmasıyla oluşan ve atmosfere salınan sera gazlarının neden olduğu düşünülen sera etkisinin sonucunda, Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda görülen ve “küresel ısınma” olarak adlandırılan artışlar, insanları en çok sağlık ve ekonomi yönünden etkiliyor. Sıcaklık artışlarının yol açtığı kıtlık nedeniyle ise her yıl binlerce insan hayatını kaybediyor. Küresel ısınma yüzünden bazı hayvanlar daha erken doğum yapıyor ya da daha kuzeye göç ederek diğer hayvan türlerinin aşırı derecede üremesine neden oluyor; bazı bitkilerse zamanından önce tozlaşarak çiçekleniyor. Küresel ısınma ayrıca, denizlerdeki tuz oranının artmasına, mercanların rengini yitirmesine, diğer deniz canlılarının da neslinin tükenmesine yol açıyor. Kendi içerisinde büyüleyici bir uyum ve dengeye sahip olan doğa, insan elinin hırçın müdahaleleriyle geri dönülmez şekilde tahrip oluyor.

PhotoCup'a ücretsiz olarak kaydolan tüm kullanıcılar 21 Mart 2021 Pazar gününe kadar, profesyonel makine ya da cep telefonu ile çektiği fotoğraflarla Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği Kupası’na katılabiliyor. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak ve kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek. Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup'ın mobil uygulamasından platforma üye olabiliyor; kupaya fotoğraf yükleyerek katılabiliyor ve oy kullanabiliyor.

Küresel Isınma ve Çevre Kirliliği Kupası’nda en iyi fotoğrafçı 750 TL kazanacak. Fotoğrafçıların yanı sıra fotoğrafların da kendi arasında yarıştığı bir sisteme sahip olan PhotoCup’ta bu kupa için, en iyi fotoğraf ödülünü 500 TL olarak belirlenirken, en çok oy alan fotoğraf doğru tahmin eden kişi ise 250 TL almaya hak kazanacak.

Kupa Formatında Yarışma Düzenleyen İlk Uygulama PhotoCup

Fotoğrafçı Niko Guido’nun temellerini attığı PhotoCup, 18 yaşından büyük olan ve fotoğrafla ilgilenen herkesin katılımına açık bir platform. Kullanıcılar PhotoCup’ın belirlediği teknik ve tematik kurallara uygun olan fotoğrafları kupalara katılıp yarışma heyecanına ortak olabiliyor. “En İyi Fotoğrafçı” ve “En İyi Fotoğraf” kategorilerinin yanı sıra “En İyi Oy Veren” kategorisi ile alışılmış yarışma formatlarının dışına çıkan PhotoCup, özellikle pandemi döneminde eve kapanan gezgin fotoğrafçılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yüzlerce fotoğrafın yer aldığı kupalarda eşleşmeler rastgele oluyor ve skorlar “Canlı” ekranından takip edilebiliyor. Kullanıcıların yanı sıra PhotoCup Masters adı altında birleşen usta fotoğrafçılar da oylamaya dahil olarak fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlıyor.

Etiketler: yarışma, fotoğraf yarışması, fotoğraf

Yazdır