Haberler

Gimbal Kamera Özelliği LG WING ile Mobil Cihazlara Taşındı

LG’nin devrim yaratan akıllı telefonu LG WING, çarpıcı tasarımı ve sunduğu benzersiz mobil deneyimlerin yanı sıra, ilkleriyle de dikkat çekiyor. LG WING, Gimbal Kamera özelliğini bir mobil cihaza taşıyan ilk telefon olma özelliğini taşıyor.

 LG WING, ikinci ekranı sayesinde sunduğu İkili Kayıt Özelliği ve istenen seslerin ön plana çıkmasını sağlayan Ses Bokeh Efek Özelliği ile de dikkat çekiyor. 

LG Electronics (LG), duyurulduğu ilk günden itibaren üzerinde çok konuşulan ve merak uyandıran telefonu LG WING’i geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına sundu. Üçlü arka kamerasından gelen benzersiz formuyla tüketicilere yepyeni mobil deneyimler sunan LG WING, özellikle video çekmekten hoşlanan kullanıcıların işlerini kolaylaştıracak bir çok özelliğe sahip. 

Temel Mod ve Döndürme Modu olarak iki farklı şekilde kullanılabilen LG WING, Döndürme Modunda iken telefonun tüm ön tarafı saat yönünde 90 derece dönerek Ana Ekranı yatay moda çeviriyor. Böylelikle telefon, aynı anda aynı ya da farklı işlemler için kullanılabilecek iki ekrana sahip oluyor. LG WING sahipleri bir film izlerken aynı anda arkadaşlarıyla yazılı şekilde sohbet edebiliyor, ya da bir oyun oynarken diğer ekrandan oyunun yönlendirmelerini takip edebiliyorlar. Ancak, bu iki ekranlı telefon özellikle video çekmekten hoşlanan ya da mesleği sürekli video çekmesini gerektiren kullanıcılar için bulunmaz bir fayda sağlıyor. 

İki Video Çekebilme ve Ses Bokeh Efekt Özelliği

64 MP Ultra Yüksek Çözünürlüklü OIS, 12 MP Ultra Geniş Büyük Piksel ve 13 MP. 32 MP açılır kamera olmak üzere üç arka kameraya sahip olan LG WING, telefonun arka kameralarından birini aynı anda kullanarak Döndürme Modunda “Çift Kayıt” yapabiliyor. Kayıtlar, tek bir dosyada veya en boy oranı 1:1 veya 16:9 olarak ayarlanmış iki ayrı dosyada birlikte kaydedilebiliyor. Kullanıcıların en çok işine yarayan özelliklerden biri de, video veya fotoğraf ‘Ana Ekran’da görüntülenirken ‘İkinci Ekran’ın özel bir düzenleme paleti olarak kullanılabilmesi. LG WING’de ayrıca, Hızlandırılmış Çekim (Timelapse Kontrolü), istenen seslerin ön plana çıkmasını sağlayan Ses Bokeh özelliği ve ASMR Kaydı gibi gelişmiş görüntüleme çözümleri koleksiyonu olan LG Creator’s Kit bulunuyor.

Dünyanın İlk Gimbal Kamera Özelliği

Bir akıllı telefonda dünyada ilk olan Gimbal Hareket Kamerası, LG WING'in İkinci Ekranını kullanışlı bir tutma alanı haline getiriyor. Böylelikle, geleneksel çubukla gerçekleştirilmesi zor olan tek elle yatay modda yapılan çekimler daha net ve pürüzsüz görüntüler içeriyor. LG WING, kamera açısını kontrol etmek için bir kumanda kolu, sarsıntıları ve bulanıklığı azaltmak için bir kilit, hareket halindeyken daha yumuşak videolar için takip modu, ritmik ve dinamik hareketleri yakalamak için birinci şahıs izleme modu, minimum yukarı ve aşağı sallamayla yatay hareket için kaydırma takibi gibi tipik olarak yalnızca gerçek bir gimbal üzerinde bulunan işlevler sunuyor.

Temel Özellikleri

  Çip: Qualcomm® Snapdragon™ Snapdragon ile Entegre 765G 5G Mobil Platform X52 5G Modem-RF Sistem

LG Creator’s Kit / İkili Kayıt / Black Stabilizer (Siyah Dengeleyeci) / LG 3D Ses Motoru / 

AI CAM / Q Lens / Google Lens  / Google Assistant / Ekran İçi Parmak Izi Sensörü / 

IP54 Suya ve Toza Karşı Dayanıklı / Qualcomm® Quick Charge™ (Hızlı Şarj) 4.0+ Teknolojisi /

Kablosuz Şarj Özelliği / MIL-STD 810G Askeri Dayanıklılık Sertifikası 

1) Teknik özellikler, özellikler ve aksesuarlar, belirli bir pazar ve operatöre bağlı olarak değişebilir.

2) 16 MP'ye 2 Piksel Gruplama. Tam 64MP görüntünün kalitesi yonga setine bağlı olarak biraz değişebilir.

3) 8 MP'ye 3 Piksel Gruplama. Tam 32MP görüntünün kalitesi yonga setine bağlı olarak biraz değişebilir.

4) LG WING üzerinde Döndürme Modunda değil, geleneksel konfigürasyonda geçti 9 kategoride testten geçti.

Etiketler: kamera, ceptelefonu

Yazdır