Haberler

2021 Ulusal Ödüller Türkiye'den Kazanan İsim Belli Oldu

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony Türkiye, 2021 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde Türkiye Ulusal Ödülü'nü Mehmet Aslan'ın kazandığını duyurdu. 

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony tarafından, dünya çapında yerel fotoğrafçılık topluluklarını desteklemek üzere oluşturulan bir girişim olan Ulusal Ödüller programına bu yıl 53 ülkeden katılım oldu. 

2021 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne ise 220 bölgeden 330 binin üzerinde başvuru yapıldı ve 165 binden fazla fotoğraf, Ulusal Ödüller’in arasından seçildiği Açık Yarışma’ya dahil edildi. 

Mehmet Aslan, Açık Yarışma’nın sokak fotoğrafçılığı kategorisinde yer alan Halı Sahada Pandemi adlı çalışmasıyla jüri üyeleri tarafından anonim olarak seçildi. Fotoğrafta, pandemi nedeniyle ibadet alanlarının kapatılmasının ardından halı sahada sosyal mesafeyi koruyarak namaz kılan insanların görüntüsü yer alıyor. 

Mehmet Aslan Kimdir?

Mehmet Aslan, 19 Eylül’de Hatay’a bağlı Antakya ilçesinde dünyaya geldi. Fotoğrafçılık yaşamına 2006’da başladı. Suretialem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ve Sille Sanat Sarayı üyesi olan Aslan’ın fotoğrafları bazı dijital ortamlarda ve dergilerde yer aldı. 2016 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’ndan (FIAP) fotoğraf sanatçısı olduğunu belgeleyen AFIAP unvanını kazandı. Aynı yıl Ara Güler Onur Ödülü’ne layık görüldü. Işığın peşinden koşmayı hedefleyen Aslan genellikle insan üzerine fotoğraflar çekiyor. 

Aslan, kazandığı ödüle ilişkin olarak, “İlgiyle takip ettiğimiz ve dünyanın en prestijli yarışmalarından olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne adımı yazdırmak ve ülkemi temsil etmek beni onurlandırdı. Daha önce Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2019’da ulusal birincilik elde etmiştik. 2021’de tekrar ulusal birincilik almanın mutluluğunu yaşıyorum. Fotoğraf yolunda bir şeyler yapmaya çalışırken bu tür ödüller bizi taçlandırıyor ve fotoğrafa daha da sıkı sıkı sarılmamızı sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye Ulusal Ödülü’nün sahibi olan Mehmet Aslan’a Sony’nin dijital görüntüleme ekipmanları takdim edilecek. 

Etiketler: fotoğraf yarışması

Yazdır