Canon EMEA Yeni Elçileri ile  Hikayeler Anlam Kazanıyor
Haberler

Canon EMEA Yeni Elçileri ile Hikayeler Anlam Kazanıyor

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu ofisi Canon EMEA, “Elçi Programı”nı yeni yetenekler ile genişletiyor.

İlk olarak 2008 yılında başlatılan bu öncü girişim EMEA genelinde dünyanın en iyi fotoğrafçı ve videograflarını bir araya getirip, Canon ile iş birliği yapmalarını ve görsel hikaye anlatma tutkularını paylaşmalarını sağlıyor.

 

Canon EMEA, 12 yıl önce başlattığı öncü girişimine 2020 yılında 59 yeni profesyoneli ekleyerek, projeyi büyütüyor. Kendi türünün ilk örneği olan Canon EMEA Elçi Programı, tutkularını ve teknik bilgi birikimlerini diğer profesyoneller ve hevesli amatörlerle paylaşmak isteyen profesyonellere destek vermek amacıyla kuruldu. Ayrıca programın bir diğer amacı film yapımcılarını ve mevcut veya gelecek nesil fotoğrafçıları tanıtmak ve desteklemek.

2020 yılında gerçekleştirilen bu en büyük atılım ile Canon’un EMEA genelindeki toplam elçi sayısı 115’e ulaştı ve böylece Canon’un en heyecan verici ve çeşitlilik içeren programı haline geldi. Yeni katılımlar arasında Canon Öğrenci Programı mezunları ve Genç Fotoğrafçı Ödülü kazananları Ksenia Kuleshova ve Michele Spatari dahil olmak üzere 17 genç fotoğrafçı yer alıyor.

“Elçi Programı”na kabul edilen 59 yeni Canon Elçisi, 13 jüri üyesini içeren saygın bir jüri heyeti tarafından incelenen 450'den fazla fotoğrafçı arasından seçildi. Jüri; seçim yaparken haber, belgesel, vahşi yaşam, düğün, portre, spor ve daha fazlasını kapsayan 20.000’den fazla fotoğrafı değerlendirdi. Görsel hikaye anlatıcılığını yücelten ve yankı uyandıran hikayelerin duyulmasını sağlamayı amaçlayan Canon EMEA Elçi Programı, görüntüleme sektöründeki en iyiler arasından en iyileri bir araya getiriyor.

Canon EMEA, ITCG Avrupa Pazarlama Müdürü Susie Donaldson: “Elçi Programı, bizim için, EMEA bölgesinde fotoğraf, video ve baskı sektörünün cesur ve ilham verici kişilerinden oluşan harika bir grupla çalışma fırsatı. Program kadromuzdaki bu yenilemeyle, bölgenin farklı ülkelerinden gelen özgün bakış açılarına sahip fotoğrafçılar ve film yapımcılarını, önem taşıyan hikayelerini anlatmalarını sağlayan araçlarla destekleyerek, onlara olanaklar sunuyor ve onları güçlendiriyoruz.

Programı sürekli olarak geliştirerek birçok farklı türde çekim yapan, yaş, cinsiyet ve ırk bakımından her türlü aidiyetten gelen fotoğrafçılar ve film yapımcılarını bulmaya ve aramıza davet etmeye çabalıyoruz. Bu yıl, 30 yaşın altındaki Elçi sayısını 2'den 17'ye çıkardık, bu da sektördeki olağanüstü yetenek çeşitliliğini ve öğrenci programlarımız aracılığıyla geç yetenekleri kariyerleri ilerledikçe desteklemeye yönelik bağlılığımızı gösteriyor. Bu son katılımlarla birlikte programa yepyeni bir bakış açısıyla katılacak yeni nesil görsel hikaye anlatıcılarının önünü açmayı umuyoruz.”

2020 yılında programa Türkiye’den de iki isim katıldı;

Emirkan Cörüt: 2001 yılında doğan Emirkan Cörüt, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde fotoğrafçılık okuyor ve aynı zamana foto muhabir olarak çalışıyor. Çevresindeki dünyayı belgelemekte ve ülkesi ile ilgili hikayeler çekiyor.

Onur Çam: Onur Çam, İstanbullu bir profesyonel spor fotoğrafçısı. 2013 yılında goshots.net sitesini kurmadan önce turizm şirketleri için görsel içerikler üretti. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında çekimler yapıyor.

Canon EMEA Elçileri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Elçi listesinin tamamını görmek için Elçi Programı Merkezini ziyaret edebilirsiniz: https://www.canon.com.tr/pro/ambassadors/

 

Yazdır