Canon’dan aynasız fotoğraf makinelerinde tarih yazacak iki yeni model
İnceleme

Canon’dan EOS Ailesine Özel, Fotoğraf ve Videonun Sınırlarını Zorlayan 4 Yeni Lens

Canon, aynasız fotoğraf makineleri alanında devrim yaratan yeni cihazları EOS R5 ve EOS R6 ile birlikte 4 yeni lens ve 2 RF genişletici daha tanıttı. Hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılar için tasarlanan lens ve genişleticiler, kullanıcılara birçok yeni kolaylık ve avantaj sunuyor.

 

Canon, devrim niteliğindeki EOS R sisteminin yeni üyeleri olan EOS R5 ve EOS R6 fotoğraf makineleriyle birlikte dört yeni RF lensini ve iki RF genişleticiyi tanıttı. Yeni lensler yenilikçi RF serisine telefoto becerilerinin yanı sıra profesyonel ve amatör fotoğrafçılar için portre fotoğrafçılığı ve makro fotoğrafçılıkta ek yaratıcı olanaklar kazandırıyor.

Canon’un EOS R sistemine ve RF Yuvasına dönük kesintisiz bağlılığını vurgulayan yeni ürünler, RF serisinin diğer tüm üyeleri gibi, EOS Sisteminin gücünden yararlanarak fotoğrafçıların yeni kalite, performans ve yaratıcılık düzeylerini deneyimlemesini sağlıyor. 

RF serisinin yeni üyeleri;

 

 

 

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – kompakt ve çok yönlü telefoto zum lensi

L serisi RF telefoto zum lenslerine öncülük eden RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM spor, vahşi yaşam ve havacılık çekimleri yapan, güvenilir ve dayanıklı bir lense ihtiyaç duyan amatör ve profesyonel kullanıcılara yaratıcı çözümler sunuyor. 100-500 mm odak uzaklığı aralığının ötesine geçmek isteyen kullanıcılar, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM lensini, uyumlu olduğu yeni EXTENDER RF 1.4x ve EXTENDER RF 2x ile birlikte kullanarak çok daha geniş bir kapsam ve yaratıcı özgürlük elde edebilirler. RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, bir Süper UD lens ve altı UD lens barındırıyor. Bu sayede maksimum diyaframdan yüksek çözünürlüklü, yüksek kontrastlı görüntü kalitesi için zum aralığının tamamında kromatik bozulmayı ve ışık lekesi/mercek parlama sorununu etkili bir şekilde engelliyor. Buna ek olarak, 5 stoplu IS veya EOS R5 ve EOS R6[iv] ile kullanıldığında 6 stopluk IS kapasitesi sunan RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, uzun odak uzaklıklarında elde çekimlerde veya düşük enstantane hızlarında yapılan çekimlerde iyileştirilmiş ve titreme görülmeyen görüntüler yakalanmasına olanak sağlıyor. 

Çift Nano USM AF motor teknolojisi ile donatılan telefoto zum lensi vahşi yaşam çekimleri ve kesintisiz video çekimler için sessiz bir şekilde, doğru ve yüksek hızda otomatik odaklanma yapabiliyor. Üstelik Canon’un yenilikçi kayan odaklanma sistemi sayesinde 0,9 m’ye kadar yakından iyileştirilmiş odaklanma yapabiliyor.

Canon’un tüm RF lenslerinde standart bir özellik olarak bulunan programlanabilir Lens Kontrol Halkası, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM modelinde de yer alıyor. Bu halka fotoğrafçılara gözlerini vizörden ayırmadan ayarları değiştirme kolaylığı sunuyor. Ayarlanabilir torklu zum halkası, özellikle hareket halinde çekimler gerçekleştiren kullanıcılara, zumlama eylemlerini ihtiyaçlarına uygun şekilde daha sert veya daha yumuşak bir şekilde yapabilme olanağı sunuyor. Ayrıca bir L serisi lens olarak, kötü hava koşullarına karşı dayanıklı sızdırmaz ile üretilen RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, her türlü çekim koşullarında kullanılabiliyor.

RF 600mm F11 IS STM ve RF 800mm F11 IS STM – etkileyici ölçüde hafif süper telefoto lensleri

 

Süper telefoto uzaklıklar sunan RF 600mm F11 IS STM ve RF 800mm F11 IS STM lensleri, uygun fiyatı ve hafif yapıları ile amatör fotoğrafçıların beklentilerini karşılıyor. Bu lensler, fotoğrafçılara uzaktaki konuların detaylarını olağanüstü netlikte yakalayabilme imkanı sunuyor. Amatör fotoğrafçılar, 4,5 m’lik (RF 600mm F11 IS STM) ve 6 m’lik (RF 800mm F11 IS STM) minimum netleme mesafesi sayesinde odaklanmayı yüksek kalitede tutarken, konuya daha fazla yakınlaşabiliyor. Lenslerin AF ve IS becerileriyle uzaktaki konuları yakalayabilme kapasiteleri, EXTENDER RF 1.4x ve EXTENDER RF 2x ile kullanıldığında daha da artıyor. Bu sayede etkileyici odak uzunlukları elde edilebiliyor[v].

 

Lenslerin her ikisinde de optik Görüntü Sabitleyici[vi] donanımı bulunuyor ve lensler Canon EOS R sistemi aynasız fotoğraf makineleriyle kullanıldığında Dual Pixel CMOS AF işlevini de destekliyor. Bu özellikler sayesinde makine sarsıntısı nedeniyle oluşan hareket bulanıklığı önemli oranda azaltılıyor ve lenslerin bir tripod veya monopod kullanmadan çekim yaparken de olağanüstü netlikte görüntüler sunmasını sağlıyor.

Hafif[vii] ve kompakt lensler, Canon’un RF Yuvasının sunduğu olasılıkların parlak örnekleridir. RF Yuvası ve sabit f/11 diyafram ile Kırınımlı Optiklerin kullanıldığı bu lenslerin her ikisi de Canon’un optik teknoloji mükemmelliğinde yenilikler yapmaya dönük bağlılığını vurgular. Tamamen yeniden düşünülen ve yeniden tasarlanan bu iki lens, mevcut EF süper telefoto lensleriyle kıyaslandığında önemli ölçüde daha küçük ve hafiftir. Geri çekilebilir bir çerçeve yapısına sahip olan lensler kullanıldığı zaman uzatılabilir ve derli toplu bir şekilde saklamak için geri çekilebilir[viii]. Bu özelliği sayesinde takım çantalarına az yer olan seyahat fotoğrafçıları için ideal seçeneklerdir.

Lenslerde kullanılan STM teknolojisi sayesinde lensler son derece sessiz ve mükemmel ölçüde pürüzsüz odaklanabilirler. Lens işlemlerinin sesi asgari düzeyde olması sebebiyle bu lensler video çekimler için ideal seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. RF 600mm F11 IS STM ve RF 800mm F11 IS STM modellerinin her ikisinde de kullanılan Lens Kontrol Halkası sayesinde fotoğraf tutkunları Tv/poz telafisi/ISO/AF işlemix ayarları üzerinde doğrudan ve hızlı bir şekilde kontrol sahibi olabilirler. Ayrıca, lensin sabit diyaframı kusursuz bir dairesel bokeh sağlarken, uzun odak uzaklıkları fotoğrafçıların, uzaktaki konuların çekimini yaparlarken, ön plana çıkan konu olarak hayvan portrelerinin kullanıldığı çekimler için mükemmel bir özellik olarak, fonu yeterli oranda bulanıklaştırmalarına olanak sağlar.

RF 85mm F2 MACRO IS STM – kusursuz portre çekimleri

 

RF 85mm F2 MACRO IS STM lens, hafif yapısı ve 85 mm odak uzaklığı sayesinde amatör fotoğrafçılara etkileyici perspektifte ve yumuşak fona sahip göz alıcı çekimler yapma imkanı sunuyor. RF 85mm F2 MACRO IS STM lens ile Tam kare özellikli f/2 diyafram kullanıldığında düşük ışıklı koşullarda dahi mükemmel sonuçlar sunan sığ alan derinliği elde edilebiliyor.

 

RF 85mm F2 MACRO IS STM, 5 stopluk IS (veya EOS R5/EOS R6 kullanılırken 8 duraklı) ve 1:2 makro çekim becerisi ile fotoğraf tutkunlarının etkileyici %50 doğal boyutlu konu çekimleri yapabilmelerine olanak tanıyor. STM Otomatik Odaklanma kapasitesiyle RF 85mm F2 MACRO IS STM fotoğraf ve videolarda hızlı ve pürüzsüz odaklanma elde edilmesini de sağlıyor. Bu özelliği sayesinde bu lens, aynasız dünyasına giren ve göz alıcı kalitede video ve fotoğraflar çekmek isteyen fotoğrafçılık tutkunları için ideal bir seçenek haline geliyor.

 

EXTENDER RF 1.4x ve EXTENDER RF 2.0x – Sınırları zorlayan görüntüler

 

EXTENDER RF 1.4x ve EXTENDER RF 2.0x lensleri, uzak mesafeden görüntü almak isteyen basın, doğa ve spor fotoğrafçıları için tasarlandı. Güvenilir ve dayanıklı olan bu genişleticiler Canon’un RF lenslerinin performansına uyum sağlıyor ve uyumlu lenslerle birlikte kullanıldığında yüksek kalite görüntüler sunuyor. 

Genişleticilerin her ikisinde de alan eğriliğinin ve büyütmedeki kromatik bozulmanın olası en yüksek görüntü kalitesini sunacak şekilde kontrol edilebilmesi için, geliştirilmiş yüksek kırılım düşük dağılımlı camlar kullanılıyor. Genişleticilerde ışık lekelerinin en aza indirgenmesi adına optimize edilmiş lens kaplaması ve üç katmanlı kombine bir lens kullanılıyor. Optik mükemmelliği yakalamak adına genişleticilere bir ısı kalkanı kaplama dahil edilerek yüksek sıcaklıklarda performans bozulmalarının önüne geçiliyor ve uyumlu bir L serisi RF lensle kullanıldığında kötü hava koşullarına karşı sızdırmazlık koruması sunuluyor. Buna ek olarak RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM ile genişletici takıldığı zaman lensin arka parçalarının genişleticinin parçalarına çarpmasını önlemek adına zum aralığı 300-500 mm ile sınırlandırılıyor.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS Temel Özellikler:

 

 

RF 600mm F11 IS STM ve RF 800mm F11 IS STM Temel Özellikler:

 

 

RF 85mm F2 MACRO IS STM Temel Özellikler:

 

 

EXTENDER RF 1.4x ve EXTENDER RF 1.4x Temel Özellikler:

 

 

[1] Değiştirilebilir lensli fotoğraf makinelerine yönelik 600 mm’lik bir odak uzaklığı dahil olmak üzere değiştirilebilir otomatik odaklanma lensleri arasında. Haziran 2020 itibarıyla geçerlidir. Canon’un araştırmasına göre.

[1] Değiştirilebilir lensli fotoğraf makinelerine yönelik 800 mm’lik bir odak uzaklığı dahil olmak üzere değiştirilebilir otomatik odaklanma lensleri arasında. Haziran 2020 itibarıyla geçerlidir. Canon’un araştırmasına göre.

[1] Bu lens, genişletici takılarak veya takılmadan kullanıldığında, fotoğraf makinesinin görüntü alanının yatay kapsamı yaklaşık %40 oranında ve dikey kapsamı yaklaşık %60 oranında azalır.

[1] EOS R5 ve EOS R6 fotoğraf makinelerinin birleşik optik ve IS sistemlerinden faydalanın.

[1] 840 mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1.4x), 1200 mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x), 1120 mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1.4x) and 1600 mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x).

[1]  RF 600mm F11 IS STM: 5,0 durak, RF 800mm F11 IS STM: 4,0 durak.

[1] RF 600mm F11 IS STM: Yaklaşık 930 g, RF 800mm F11 IS STM: Yaklaşık 1260 g.

[1] Geri çekildiğinde RF 600mm F11 IS STM: Yaklaşık 199,5 mm, RF 800mm F11 IS STM: Yaklaşık 281,8 mm

 

Etiketler: istanbul, fotoğraf, canon, Eos r5, eosr6, reimagine

Yazdır