Haberler

Kaostan Bahara

Yeni bir sayı ile herkese merhaba. Dergimizin 6. ilkbaharı bu.

Bunca şey yaşanırken ve yaşandıktan sonra bir tek fotoğraflar ve görüntüler kalıyor elimizde. Yani insanlığı can damarından yaralayan olaylardan tutun da gündelik milyonlarca olayın - durumun yolunun fotoğraftan geçtiği günümüzde basın fotoğrafları oldukça önemli bir hal alıyor. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından 35 senedir özenle düzenlenen bir yarışma organizasyonu var. Hemen hemen her fotoğrafçının ilgiyle takip ettiği Yılın Basın Fotoğrafı jürisine bu yıl Adem Meleke dolayısıyla biz de katılmış olduk. Birbirinden ilginç kareler arasından seçilen fotoğrafların bazılarını ilerleyen sayfalarda görebilirsiniz. Derece ve ödül alan tüm fotoğrafları www.tfmd.org.tr adresinde bulabilirsiniz.

Madem konuya kaos ve fotoğrafla başladık, Ergin Konuksever ile devam edelim. Kıbrıs Barış Harekatı’nı an be an kaydetmiş, orada gazi olmuş, Deniz Gezmiş’in ünlü parkalı fotoğrafını çekmiş, birçok savaşta foto muhabiri olarak yer almış korkusuz bir isim o. Son süvari Konuksever ile röportajımızı ilgiyle okuyacağınızdan eminim.

Baharın gelişiyle doğa ve dış mekan fotoğrafları çoğalıyor. Fotoğrafta hareket konusu da daha bir önem kazanıyor. Konuyu bu sayımızda Yüksel Altun detaylı bir şekilde ele aldı. Fotoğrafçılıkla ilgili başkaca makalelerin de yer aldığı dergimizdeki seyahat noktaları ise Sri Lanka, Pakistan ve Oman Air sponsorluğunda Umman. Bahar için oldukça iyi bir motivasyon kaynağı!

Kaostan bahara dedik… Bir sonraki sayıda bahardan yaza diyelim…

Sevdiklerinizle geçireceğiniz, stresten uzak, renkli bir ilkbahar olması dileğiyle…

Işığı takip edin.

Yazdır