Haberler

Yıldızlardan Bir Dilek Tut

Hepimizin karanlık bir gecede gökyüzünü izleyip hayallere daldığımız bir an muhakkak vardır. Şehrin ışıklarıyla kaybettiğimiz o güzel manzarayı, karanlık bir coğrafyada...

 

belki denizin ortasında, belki bir dağın tepesinde yakalayabildiğimizde, 100 milyarlarca minik ışık tanesi bize bakarken, kim bilir ne dilekler dilemişizdir.

 

 

Biz de öyle yaptık ve yıldızlardan bir dilek tuttuk.

Bu mucizevi manzarayı gözlemlemek ve kadrajlarımıza almak amacıyla FOTOGRAFİNE Fotoğraf Kulübü’nde gerçekleştirdiğimiz gezilerden derlediğimiz fotoğraflarımızla, ziyaretçilerimize bu deneyimi paylaşmak istedik.

Yıldız ve galaksi çekimlerine çıkmadan önce meteorolojik verileri dikkatle kontrol etmek gerekiyor. Ay’ın çekim yapılacak gün ne zaman battığını öğrenmek ve bize lazım olan karanlık, aysız ve bulutsuz, kirli şehir havasından uzak tertemiz bir gökyüzü yakalamak, başarılı yıldız pozlama ve Samanyolu çekimleri için gerekli olan şartlardır. Biz de bu şartları sağlayan günleri titizlikle seçtik ve bu sergi için gerekli çekimleri yaptık.

Fotoğraf çekimlerimizi Türkiye’nin çeşitli noktalarında ve geniş bir zaman diliminde tamamladık. Sergimizi gezerken, çekim mekanları ve tarihleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

PROJE KOORDİNATÖRLERİ:

Yüksel ALTUN

Bülent KAHRAMAN

 

SERGİYE KATILANLAR:

Ahmet Sami ÇAĞLAYAN, Banu NAZİKCAN, Berfu BEDESTENLİOĞLU, Cenk AKYOLDAŞ, Denizhan ATEŞALP, Didem Bute BAHÇECİK, Hande S. SİNAN, Jale BEŞKONAKLI, Koray ŞERBETÇİOĞLU, Levent FİDAN, Muhip Şeyda IŞIKTAÇ, Nejat KIZILKAYA, Nicolas MESSNER, Oktay DEMİRKESEN, Özgür SAYİTOĞLU, Pelin GENÇ, Samim ADA, Selçuk SAVTEKİN, Suat ERACAR, Tuba DUMLU, Yasemin KERİMOĞLU UÇAR, Yusuf TATLITÜRK, Yüksel ALTUN

 

SAMANYOLU VE YILDIZ POZLAMA

TEKNİKLERİ SEMİNERİ

21 Mart Cumartesi 11:00

 

Sergi tarihleri arasında, belirlenen gün 2 saatlik, Samanyolu ve Yıldız pozlama teknikleriyle ilgili sunumumuz olacaktır.

Yıldızlara ve yıldızları görüntülemeye gönül vermiş değerli dostumuz Bülent Kahraman, hem bu serginin kamera arkasını paylaşacak ve hem de başarılı Samanyolu ve Yıldız Pozlama fotoğrafları için teknikler konusunda bilgi paylaşımında bulunacaktır.

Yazdır e-Posta