• Anasayfa
  • Haberler
  • “Bir Yol Öyküsü” Sergisi Kapsamında Sanatçı Konuşmaları Başlıyor!
Haberler

“Bir Yol Öyküsü” Sergisi Kapsamında Sanatçı Konuşmaları Başlıyor!

Pera Müzesi, “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” kapsamında, sergide işleri yer alan sanatçıların konuk olduğu bir konuşma dizisi düzenliyor...

 Serginin küratörü Engin Özendes’in moderatörlüğünde 21 Ocak Salı günü gerçekleşecek konuşmaların ilkinde, Naksos ve Santorini adalarını fotoğraflayan Ali Borovalı ile çalışmalarında İzmir’i deneysel bir üslupla yorumlayan Cem Turgay ağırlanacak.

Pera Müzesi, fotoğraf sanatına ilgi duyanlar ve farklı üsluplar hakkında bilgi edinmek isteyenler için “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” sergisi kapsamında sanatçı konuşmaları düzenliyor. Küratör Engin Özendes’in moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk söyleşinin konukları, serginin sanatçılarından Ali Boravalı ve Cem Turgay olacak. Ali Borovalı konuşmasında, Paros, Naksos ve Santorini adalarını gerçekçi ve yalın sanatsal üslubuyla nasıl yorumladığını aktaracak. Cem Turgay ise eleştirel bir bakış ve deneysel bir üslupla ele aldığı İzmir fotoğraflarının hikâyesini katılımcılarla paylaşacak.

Fotoğrafın izinde gerçek bir yol öyküsü

1839 yılında, fotoğrafın bulunmasının hemen ardından gerçekleşen ilk fotoğraf gezisinin 180. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen “Bir Yol Öyküsü” sergisi, izleyiciyi Batı’dan Doğu’ya, Kiklad Adaları’nın mavisinden Sina Dağı’nın eteklerindeki kumlara uzayan büyüleyici bir fotoğraf yolculuğuna çıkarıyor. Sergi projesi süresince Türkiye’den 10 fotoğrafçı; Coşkun Aral, Laleper Aytek, Ali Borovalı, Murat Germen, Sinan Koçaslan, Yusuf Sevinçli, Alp Sime, Lale Tara, Serkan Taycan ve Cem Turgay, Marsilya’dan Şam’a 30’u aşkın tarihi kente yolculuk etti. Türkiye’nin önde gelen fotoğraf sanatçıları, bu kentleri 180 yıl sonra yeniden, günümüzün fotoğraf teknikleri ve güncel bakış açılarıyla yorumladı.

Ali Boravalı ve Cem Turgay’ın konuşması, 21 Ocak Salı günü saat 18:30’da sergi salonunda ücretsiz izlenebilir. Şubat ayı boyunca devam edecek etkinliklerin sonraki konuşmacıları arasında Murat Germen, Coşkun Aral, Laleper Aytek, Yusuf Sevinçli, Alp Sime ve Serkan Taycan yer alıyor.

Sergi salonunda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

Detaylı Bilgi:

Amber Eroyan - Grup 7 İletişim / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (212) 292 13 13

Büşra Mutlu - Pera Müzesi / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (212) 334 09 00

Yazdır e-Posta