Nikon'un aynasız fotoğraf makinesi sistemi ve DF-M1 Nokta Görüşlü COOLPIX P1000, "Red Dot Award: Product Design 2019" ödülünü aldı.
Haberler

Nikon'a Ödül

Nikon, yeni aynasız fotoğraf makinesi sisteminin ve DF-M1 Nokta Görüşlü COOLPIX P1000'in her ikisinin de "Red Dot Award: Product Design 2019" ödülünü aldığını duyurmaktan mutluluk duyar.


Tasarım uzmanlarından oluşan heyet, 5500'den fazla başvuruyu inovasyon, işlevsellik ve dayanıklılık dahil olmak üzere dokuz açıdan değerlendirdi.

Kazanan ürün incelemesi:

Nikon'un Z aynasız fotoğraf makinesi sistemi

Yeni aynasız fotoğraf makinesi sistemi, optik imalatı ve aynasız teknolojisindeki yenilikleriyle tanınmaktadır. Bu sistem, Z 7 ve Z 6 olmak üzere iki adet fotoğraf makinesinden oluşmaktadır. Bu fotoğraf makinelerinin ikisi de üstün S-line NIKKOR Z objektifler ile tamamlanan yeni, daha geniş çaplı bir objektif yuvasına sahiptir. Bu set, Z serisi fotoğraf makinelerinin mevcut F objektif yuvalı NIKKOR objektiflerle kullanılmasına olanak tanıyan FTZ Objektif Yuvası Adaptörü ile tamamlanmaktadır.

Süper Zoom Kompakt Dijital Fotoğraf Makinesi: COOLPIX P1000 ve DF-M1 Nokta Görüş

COOLPIX P1000, optik mühendisliğindeki üstün başarıları ile tanınmaktadır. Bir kompakt fotoğraf makinesindeki en güçlü optik zoom olma özelliğini taşıyan 125x optik zoom'u (24 – 3000 mm eşdeğeri), bu fotoğraf makinesini hobi fotoğrafçıları için üstün yanlarıyla göze çarpan bir seçim haline getirmiştir.

DF-M1 Nokta Görüş, P1000 ile birlikte bu yılın Ürün Tasarımı ödülünü kazandı. Bu ek parça, fotoğrafçıların P1000'in ötelere uzanan zoom aralığından yararlanmalarına ve objektiften bakmak zorunda kalmadan nesneleri doğru şekilde izlemelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. 

Red Dot Design Award, Almanya'nın Design Zentrum Nordrhein Westfalen organizasyonu sponsorluğunda düzenlenen prestijli bir uluslararası tasarım yarışmasıdır.

Kazanan ürünler, 8 Temmuz 2019 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında, Almanya'nın Essen kentindeki Red Dot Design Museum'da düzenlenecek özel bir gösterimde sergilenecektir.

Yazdır