• Anasayfa
  • Haberler
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası II. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi “Ekonomi ve Zanaat”
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası II. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi “Ekonomi ve Zanaat”
Haberler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası II. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi “Ekonomi ve Zanaat”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ülkemizin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla 2018 yılında ikinci kez uluslararası bir fotoğraf yarışması düzenledi.

“Ekonomi ve Zanaat” temasıyla düzenlenen yarışma sonucunda on dört fotoğraf ödül almaya, altmış adet fotoğraf ise sergilenmeye layık bulundu. Seçilen fotoğraflar, 7-27 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara CerModern Sanatlar Merkezinde sergilenecek.

Yarışma, “ekonomi ve zanaat” teması ile yalnızca zanaatın ekonomik üretim sektörü ile bağlarını yeniden değerlendirmeye davet etmekle kalmıyor aynı zamanda, küreselleşen ve bu nedenle farklılıklarını yitirerek giderek birbirine benzeyen toplumlar için kültürel paydalarından biri olan zanaatın değerini düşündürmeyi hedefliyor.

74 ülkeden 2.500ü aşkın sanatçının, yaklaşık 9000 fotoğrafla katılım sağladığı “Ekonomi ve Zanaat” temalı uluslararası fotoğraf yarışması Kasım ayında sonuçlandı.

Sergi, Türkiye, Vietnam, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Bangladeş, İran, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Myanmar, Irak ve Endonezya’dan 74 fotoğrafı bir araya getiriyor.

      

Yazdır e-Posta