“Suyun Altında Bir Nefes”
Haberler

“Suyun Altında Bir Nefes”

Sualtı fotoğrafçısı Ferhan Coşkun’un Türkiye’nin çeşitli denizlerinde çektiği fotoğraflar Büyükçekmece AKM İbrahim Çallı Sanat Galerisinde sergileniyor

Genç sanatçının “Suyun Altında Bir Nefes” adını verdiği sergide Marmara, Ege, Karadeniz ve Ege denizinde çekilen birbirinden ilginç canlıları anlatan 26 tane fotoğraf yer alıyor.

Türkiye’nin başarılı sualtı fotoğrafçılarından Ferhan Coşkun, 2 yıldır derinliklerde çektiği fotoğrafları bir sergi de bir araya getirdi. Bilgisayar programcısı olan Coşkun, Türkiye’nin denizlerinde süren canlı yaşamına dikkat çekmek ve korunmasını sağlamak için sergiyi hazırladığını söyledi. Coşkun, “Marmara Denizi’nin sanayi atıklarıyla ünlü İzmit Körfezi’nden Akdeniz mavisinin en güzeli Kemer’e kadar onlarca dalış noktasında çektiğim fotoğraflar ülkemizin ne kadar önemli bir sualtı cenneti olduğunu kanıtlıyor. Tüm bu canlılarla birlikte yaşıyoruz, aynı suları paylaşıyoruz. Bu yüzden korumamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Sergiyi gezenleri farklı bir dünyaya götürmek, stres dolu şehir yaşamının biraz olsun uzaklaştırmak istiyorum. Aynı gezegende aynı ülkede başka canlılarında olduğunu göstermek istiyorum” dedi. Coşkun, fotoğrafları çeşitli derinliklerde Kaş, keme, Tekirova, İstanbul Prens Adaları, İzmit Körfezi, DatçaMarmarisFethiye gibi yerlerde çektiğini belirtti.

 

Yazdır e-Posta