Valerio Bispuri’nin objektifinden ‘Saklı Hikayeler’
Haberler

Valerio Bispuri’nin objektifinden ‘Saklı Hikayeler’

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Valerio Bispuri, ‘Saklı Hikayeler’ sergisi ile Yeşilay 2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda madde bağımlığına dikkat çekti.

Yeşilay tarafından 26-27 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen 2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu kapsamında dünyaca ünlü İtalyan fotoğrafçı Valerio Bispuri'nin objektifinden madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Valerio Bispuri’nin “İnsanlık Namına” konseptiyle gerçekleştirdiği “Saklı Hikayeler” sergisi, madde bağımlılığını ve bağımlılığın korkunç yüzünü sanatsal bir bakış açısı ile ele alıyor. Sergide bağımlılık yapıcı maddelerin toplum ve bireylerde yarattığı tahribat çarpıcı karelerle anlatılıyor. Güney Amerika’da özellikle banliyölerde yaşanan insanların korkunç dramlarından oluşan fotoğraflar, bağımlılığın yarattığı zararların sınır, ırk, millet tanımadığını gözler önüne seriyor.

,

Yeşilay Genel Müdürü Prof. Dr. Mücahit Öztürk; toplumsal meselelere dikkat çekme konusunda sanatın çok önemli yeri olduğuna değinerek; “Fotoğraf projelerinde sosyal meseleleri görünür kılmayı hedefleyen Valerio Bispuri’yi bu yıl da ikincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeşilay olarak 100 yıldır her türlü bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Madde bağımlılığı da bugün dünyanın en önemli sağlık ve toplumsal sorunlarının başında geliyor. Dünyanın önde gelen fotoğrafçılarından Bispuri de fotoğraflarında bağımlılık yapıcı maddelerin toplum ve bireylerde yarattığı tahribatı çarpıcı karelerle anlatıyor. Biz de Yeşilay olarak, Bispuri’nin ‘İnsanlık Namına’ konseptiyle gerçekleştirdiği “Saklı Hikayeler” sergisine ev sahipliği yaparak bağımlılıkların görünmeyen yüzünü sanatsal bir bakış açısıyla yansıtmak istedik. Kendisine, birbirinden değerli fotoğrafları ve paylaşımlarıyla sempozyumumuza sağladığı katkıdan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Valerio Buspiri; Yeşilay Uluslararası Uyuşturucu Konferansı vesilesiyle, güzel bir amaç için fotoğraflarını sergileme imkanı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Fotoğrafları çekerken bağımlılığın yarattığı dramatik sonuçları, acı çeken insanları gördüm. Bağımlılığın zararlarının hiç bir sınır, ırk ve millet tanımadığına tanık oldum. Fotoğraf görünmeyeni görünür kılar. Ve umuyorum ki bu sergi, bir şeylerin değişmesine katkı bulunabilir” açıklamasında bulundu.

Sosyal Meselelere Ödüllü Bakış Açısı

Valerio Bispuri, 2013 Japonya’nın 9. Günü, Uluslararası Gazetecilik Ödülü, 2013 ‘Geçici Meseleler’ dalında Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülü gibi pek çok ödüllere sahip. Bispuri; hapishaneler, uyuşturucu kullanımının etkileri gibi pek çok sosyal konuda başarılı fotoğraflara imza atıyor.

Yazdır