• Anasayfa
  • Haberler
  • DEĞİŞTİRİLEBİLİR OBJEKTİFLİ FOTOĞRAF MAKİNELERİ İÇİN ÜRETİLEN NIKKOR OBJEKTİFLERİN TOPLAM SAYISI 110 MİLYONA ULAŞTI
DEĞİŞTİRİLEBİLİR OBJEKTİFLİ FOTOĞRAF MAKİNELERİ İÇİN ÜRETİLEN NIKKOR OBJEKTİFLERİN TOPLAM SAYISI 110 MİLYONA ULAŞTI
Haberler

DEĞİŞTİRİLEBİLİR OBJEKTİFLİ FOTOĞRAF MAKİNELERİ İÇİN ÜRETİLEN NIKKOR OBJEKTİFLERİN TOPLAM SAYISI 110 MİLYONA ULAŞTI

Nikon bugün, değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleri için üretilen NIKKOR objektiflerin toplam sayısının Ekim 2018 itibarıyla 110 milyona* ulaştığını duyurdu.

SLR fotoğraf makineleri için 1959'dan beri NIKKOR F objektifleri üretmekte olan Nikon bu yılın başlarında, NIKKOR objektif serisini daha da zenginleştirmek üzere, aynasız fotoğraf makinelerine yönelik yeni NIKKOR Z objektifleri duyurdu.

 

Nikon, dünya genelindeki fotoğrafçıların amaçladığı yaratıcılığı teşvik eden ürünler sunarak görüntüleme kültürüne öncülük ederken aynı zamanda görüntüleme teknolojilerindeki en son ilerlemelere cevap vermeye devam edecektir.

NIKKOR markası
NIKKOR, Nikon'un fotoğraf objektifleri markasıdır. Nikon şu anda dijital SLR fotoğraf makineleri için NIKKOR F objektifler ve aynasız fotoğraf makineleri için NIKKOR Z objektifler sunmaktadır. Farklı uygulamaları destekleyen sabit odak uzaklıklı (prime) objektifler ve ultra geniş açılı ile süper telefoto arasında değişen görüş açılarını kapsayan zoom objektifler, balık gözü objektifler ve Mikro objektifler dahil olmak üzere, serinin tamamı şu anda yaklaşık 100 tip objektif içermektedir.

İlk kez kullanıma sunuldukları 1959'dan bu yana NIKKOR F objektifler, zamanın en son teknolojilerini diyafram kontrolü, otomatik netleme ve titreşim azaltma (VR) gibi özelliklerle bir araya getirmiştir. Nikon aynasız fotoğraf makinelerinin yeni, daha geniş çaplı objektif yuvası; NIKKOR Z objektifler ile objektif tasarımında daha fazla olanağın kapısını aralamış ve optik performans konusunda kabiliyetleri artırmıştır. Bu çözüme yönelik yüksek performanslı objektif çeşitleri, f/0,95 diyafram açıklığı ile Nikon tarihindeki** en hızlı objektifi de içermektedir.

 

*Nikon'un ürettiği SLR ve aynasız fotoğraf makinelerine yönelik değiştirilebilir objektiflerin toplam sayısı.

**Nikon fotoğraf makinelerine yönelik değiştirilebilir objektifler arasında.

Yazdır e-Posta