• Anasayfa
  • Haberler
  • GezginFoto’nun Medya Sponsoru Olduğu Türkiye’nin ilk PhotoMaraton’u İstanbul’da gerçekleşti
GezginFoto’nun Medya Sponsoru Olduğu Türkiye’nin ilk PhotoMaraton’u İstanbul’da gerçekleşti
Haberler

GezginFoto’nun Medya Sponsoru Olduğu Türkiye’nin ilk PhotoMaraton’u İstanbul’da gerçekleşti

Ödüller dağıtıldı, işte PhotoMaraton birincileri

Sokak fotoğrafçılığının dünyadaki en heyecanlı, en şenlikli ve ödüllü etkinliği PhotoMaraton, ülkemizde 22 Eylül 2018 Cumartesi günü, ilk kez İstanbul’da gerçekleştirildi. Halen 27 ülkede düzenlenen, özel kuralları ve kurumsallığı ile eşsiz bir uluslararası etkinlik olan PhotoMaraton, Sirkeci garında toplanan bini aşkın fotoğraf severi, Türkiye’nin usta fotoğraf sanatçılarıyla buluşturdu. Müzik ve folklor gösterileriyle panayır yerine dönen tarihi garda tema ilanıyla beraber fotoğraf severler Eyüp-Tünel-Taksim üçgeninde İstanbul’u fotoğraflamak üzere yola düştü. Yarışma saat 24.00’te katılımcıların fotoğraflarını teslimiyle birlikte sona erdi. 23 Eylül Pazar günü ise İTÜ Taşkışla binasında usta fotoğrafçıların katıldığı söyleşi ve eğlence etkinliklerinin ardından düzenlenen, sunuculuğunu Çiğdem Tunç’un yaptığı törenle PhotoMaraton ödülleri sahibini buldu. Etkinlik Fatih, Eyüp ve Beyoğlu belediyeleri tarafından desteklenirken, Quick Sigorta da katılımcıları sigortaladı.Etkinliğin Ana sponsorluklarını İstanbul Ticaret Odası İTO ve TUGEV üstlendi.

Jüri üyeleri, fotoğrafın ustaları

PhotoMaraton çatısı altında ücretsiz ve halka açık bir etkinlik daha vardı aynı gün; CepPhotoMaraton. Jürisi ise, Mustafa Seven,Alp Alper, Saffet Emre Tonguç, Burak Bulut ve Tahir Yıldız’dan oluşmaktaydı. PhotoMaraton ana yarışmasının jürisi ise yine usta fotoğrafçılarından oluşturuldu. Kimler yoktu ki jüride; Merih Akoğul, Emre Ogan, Ozan Bilgiseren, Nihal Kafalı, Coşar Kulaksız, Murat Gür, Nesibe Bat, Ömer Orhun, Haluk Çobanoğlu, Koray Berkin, Bülent Özgören, Fethi İzan. Koray Akten, Hami Özsomar, İsmail Türkoğlu, Ümit Varlı, Yüksel Altun, Mürsel Yağcıoğlu, Şafak Yavuz,Tahir Korkmaz,Dursun Yartaşı,Sadık Üçok,Arel Kalender, Yüksel Altun tema yaratıcılarıydı.

Ödüller İTÜ Taşkışla’da açıklandı, gün boyu etkinlik vardı

Etkinliğin ikinci günü de ilk günkü kadar şenlikliydi. İTÜ Taşkışla binasındaki program şöyleydi: Erhan Meço, “Seyahat Fotoğrafçılığı” konulu sunum (saat 14.00), Arel Kalender, “Önemsediklerim” konulu söyleşi (saat 15.00), Coşkun Aral ile Belgesel Fotoğrafçılık, söyleşi (saat 16.00), Sadık Üçok, “Kucaklaşma” konulu söyleşi (saat 17.00), Açık Oturum, “Fotoğrafın Hukuksal Sorunları”, Moderatör Gazeteci Ali Dağlar, katılımcı avukatlar Erhan Meço, Burhan Gün, İbrahim Ekdial , Muhip Şeyda Işıktaç (saat 18.00-19.30), Kokteyl (saat 19.00-20.00), Ödül Töreni, Sunucu Çiğdem Tunç (saat 21.00) Etkinliğin tanıtımını Nihat Özcan’a ait Birleşik Heyecan Prodüksiyon üstlendi.

PhotoMaraton etkinlikleri 13-14 Ekim’de Ankara, 20-21 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek.

İşte PhotoMaraton ve CepPhotoMaraton birincileri ve çektikleri fotoğraflar:

TEMA 1: TEMAS

Mehmet Macik APALAKFotoğraf: Mehmet Macit APALAK

TEMA 2: ALIŞVERİŞ

Fotoğraf: Caner BAŞER 

TEMA 3: ESKİ - YENİ

Umut Can KARAHASANOĞLU

Fotoğraf: Umut Can KARAHASANOĞLU

TEMA 4: KARŞITLIK

UFUK AGUN

Fotoğraf: Ufuk AGUN  

TEMA 5: IŞIK - GÖLGE - SİLÜET

ELİF ÇAKICIFotoğraf: ELİF ÇAKICI

TEMA 6: İŞARETLER

NURİ ÇOBANFotoğraf: Nuri ÇOBAN

 TEMA 7: RİSK - GÜVEN 

Fotoğraf: Ömer TOY 

TEMA 8: İNANÇLAR

 Fotoğraf: Esma GÜNDÜZ

 TEMA 9: GALATA KULESİ 

Fotoğraf: Hülya ÇAVLI KÖTERİN 

TEMA 10: METROPOLDE ZAMAN 

Turgut coşkunFotoğraf: Turgut COŞKUN 

TEMA 11: KARGAŞA 

ELİF ÇAKICIFotoğaf: Elif ÇAKICI 

TEMA 12: VİTRİNLER 

NURİ ÇOBANFotoğraf: Nuri ÇOBAN 

CepPhotoMaraton Birincileri 

TEMA 1: ÜÇGEN

 

  

 

TEMA 2: TEK 

 

 TEMA 3: MiNİMAL 

 

TEMA 4: KIRMIZI 

Yazdır e-Posta