Haberler

Gençlerin Objektifinden Anlatmak İçin Şehre Bak

6 video ve 5 fotoğraf çalışmasından oluşan sergi 10 Nisan’a kadar görülebilecek.

Türkiye’nin doğusu ve batısından 10 şehirden 24 gencin katılımı ile hayata geçirilen “Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK” projesinin İstanbul sergisi 4 Mart 2016 tarihinde DEPO’da açılıyor. Sergi daha sonra Diyarbakırlı ve İzmirli izleyicilerle de buluşacak.

Anadolu Kültür ile Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Geniş Açı Proje Ofisi ve docİstanbul Belgesel Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle bu yıl ikincisini hayata geçirdiği Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK projesinin ilk sergisi 4 Mart 2016 tarihinde İstanbul DEPO’da izleyiciyle buluşuyor. Charles Stewart Mott Vakfı, Açık Toplum Vakfı ve İsveç Başkonsolosluğu’nun desteklediği ortak kültürel üretim projesinin ilk sergisi 10 Nisan’a kadar devam edecek.

Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK, Türkiye’de birbirine uzak şehirlerden ve farklı kültürlerden gelen gençleri bir araya getirerek, toplumsal meseleleri fotoğraf ve video aracılığıyla ele alan ve yeni bir tartışma zemini yaratmayı amaçlayan bir ortak kültürel üretim projesi. Proje kapsamında Aydın, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Diyarbakır, İzmir, Mardin, Muğla, Şırnak ve Urfa’dan fotoğraf ve videoya ilgi duyan gençler bir araya geldiler. 2015 yılı boyunca İzmir, Diyarbakır ve İstanbul’da çeşitli atölye çalışmalarına katılan 20–28 yaş aralığındaki 24 genç ortak projeler ürettiler.

Şehirlerden gündelik yaşam, farklı hayatlar ve mekânlar, geçmiş ve hafıza, göç ve kültürel çeşitliliğe dair hikâyeleri kayda alan, gençlerin ürettiği 6 video ve 5 fotoğraf çalışmasının yanı sıra ortak üretim sürecini paylaşan kısa belgesellerin de yeraldığı sergi İstanbul’un ardından Diyarbakır ve İzmir’de de izleyicilerle buluşacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yazdır e-Posta