Haberler

Suriyeli Sığınmacıların Trajedisi Fotoğraflara Yansıyor

Suriye İç Savaşı mağdurlarının trajedisi, fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun’un vizöründen fotoğraf karelerine yansıyor. Suriye’de yaşanan iç savaş mağdurlarının günlük hayatları ve yaşanan trajedi, fotoğraf kareleriyle sanatseverlerle buluşacak.

Kadir Has Üniversitesi fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun’un ilk kişisel sergisi olan “Permanently Temporary” 14 Nisan Perşembe günü Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu Yeniköy Yerleşkesi’nde kapılarını açıyor.

Üç Yıldır Üstünde Çalışıyor

Fotoğraf sanatçısı Ulaş Tosun’un üç yılda tamamladığı İstanbul’a sığınan Suriyeli savaş mağdurlarının günlük hayatlarıyla ilgili fotoğraflarından oluşan “Permanently Temporary” sergisinde ayrıca geçtiğimiz aylarda İstanbul’dan yola çıkarak Edirne üzerinden AB ülkelerine varmaya çalışan Suriyelilerin yayan olarak yaptıkları bu trajik yolculuktan da kareler bulunmakta.

Sergi Öncesi Panelde Yer Alıyor

Proje koordinatörlüğünü Özge Ercan'ın yaptığı serginin açılışı öncesinde de bir panel düzenleniyor. Suriyeli sığınmacıların tartışılacağı panelin konuşmacıları arasında Avusturya Entegrasyon Fonu Yöneticisi Mag. Franz Wolf, yazar Buket Uzuner ve akademisyenler Murat Erdoğan ve Şenay Özden bulunuyor.

İstanbul merkezli Avrupa Forumu Derneği'nin (Club Alpbach Turkey) katkılarıyla düzenlenen ve hazırlıkları bir yıl süren sergi Nisan sonuna kadar görülebilecek. 

Yazdır e-Posta