Haberler

132 Bin Kilometrelik Seyahat Kitabı

“İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati” gezgin Ali Eriç tarafından, kayıtlara göre ilk kez Türk plakalı bir otomobille yapılmış dünya seyahatinin hikayesini anlatıyor.

6 Mayıs 2009’da kendi otomobiliyle İstanbul’daki evinin önünden başlayan macera, tam 3 yıl 1 ay 10 gün sürdü. Sürekli doğuya 132 bin kilometre giderek toplam 5 kıta ve 39 ülke gören Eriç, seyahatini yine İstanbul’daki evinin önünde tamamladı. Kitap; her türlü zorluğunun yanı sıra keyfi ve eğlencesiyle yollarda olmanın, başka coğrafyaları tanımanın, hepimize ait ama bir türlü paylaşamadığımız şu koca dünyayı keşfetmenin tek kişilik serüvenini anlatıyor.

Patagonya’nın en güneyinden Sibirya’nın en doğusuna, Alaska’nın en kuzeyinden Kuzey Amerika’nın en batısına, Afrika’nın dibine uzanan bu eşsiz seyahati anlatan kitap, gezgin fotoğrafçılar için ilham kaynağı olacak.


 

Satış geliri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak olan kitap raflardaki yerini almış durumda. Ali Eriç ile yaptığımız röportajı GezginFoto'nun Temmuz ayından itibaren raflarda olacak 14. sayısında bulabilirsiniz.

Yazdır e-Posta